Select HR blog

 • Een ontslag toch mooi afsluiten. Onze outplacement kandidaten getuigen.

  Een ontslag toch mooi afsluiten. Onze outplacement kandidaten getuigen.

  Aan welke kant van het verhaal je ook staat, een ontslag is nooit fijn. Voor de werknemer is het uiteraard vaak een zware domper. Maar een ontslag geven is evenmin een fijne gebeurtenis. Een samenwerking met een trouwe werknemer moeten afsluiten omwille van een herorganisatie? Dan wil je toch op een positieve noot afscheid kunnen nemen. Hoe je werknemers daarin begeleid worden kan daarin een wereld van verschil maken. Enkele van onze Outplacement kandidaten vertellen hoe zij dit ervaren hebben.

 • Burn-out: Glas halfvol of halfleeg?

  Burn-out: Glas halfvol of halfleeg?

  Burn-outs zijn een groeiend maatschappelijk en menselijk probleem. Meer dan 120.000 mensen zitten ondertussen langer dan een jaar thuis, waarvan velen met een burn-out. Door die immer stijgende aantallen zouden we al eens kunnen vergeten hoe ernstig het leed voor al deze mensen is. De immense vermoeidheid, het zware emotionele traject, de cognitieve en lichamelijke gevolgen ... een Burn-out wens je niemand toe. Maar is er ook een positieve keerzijde aan deze loodzware medaille? Volgens Serge Simonet wel. Als Senior manager, Organisational Consultant en oprichter van Human pathways kent Serge de materie van binnen en van buiten. En zelfs van heel dichtbij. Serge maakte een aantal jaren geleden – heel wat jaren geleden ondertussen, in 2002- zelf een burn-out door die hij succesvol overwon.

 • Vlog: Assessment centers van A tot Z

  Een nieuwe kandidaat aanwerven? Een collega intern overplaatsen? Om zeker te zijn dat je de juiste persoon op de juiste plaats zet, moet je hun capaciteiten messcherp op het netvlies krijgen. Een verkeerde plaatsing kan namelijk kosten met zich meebrengen tot wel €50.000. Assessment centers bieden daar het antwoord. Maar hoe gaat dit nu in zijn werk? In deze vlog wordt alles helder uitgelegd.

 • KOSTPRIJS BURN-OUT EN CHRONISCHE STRESS KAN AANZIENLIJK OPLOPEN VOOR BEDRIJVEN

  KOSTPRIJS BURN-OUT EN CHRONISCHE STRESS KAN AANZIENLIJK OPLOPEN VOOR BEDRIJVEN

  Artikel Made in Antwerpen - Edith Vervliet

  Het aantal nieuwsberichten over burn-outs, langdurige stress en langdurige afwezigheid is enorm. Door de veelheid aan informatie ontbreekt het vaak aan duidelijkheid voor de werkgever.

  Daarom organiseerde Select HR, totaalprovider in HR oplossingen met Antwerpse roots, onlangs een serie ontbijtsessies rond deze topic. Neuropsycholoog Michael Portzky – die op 21 juni ook te zien was in Van Gils en Gasten op één – en Serge Simonet vertelden over de oorzaken en het effect van chronische stress. Juristen van Group S schetsten dan weer het wettelijk kader, de verplichtingen en rechten inzake langdurige afwezigheid. Sylvie De Strooper en Nathalie Naveaux van Select HR vertelden over stress management. Zo kregen de deelnemers een volledig beeld van preventie tot nazorg.

 • Bossche Haringparty levert 16.111 euro op voor stichting Bijzonder Gewoon

  Bossche Haringparty levert 16.111 euro op voor stichting Bijzonder Gewoon

  Afgelopen week organiseerde Lions Club Den Bosch de eerste editie van de hopelijk jaarlijkse Bossche Haringparty. Voor Select Human Resources was de beslissing dit prachtige event te steunen snel genomen. Aan de ene kant omdat er een sterke synergie is. Select HR startte in den Bosch namelijk zelf eerder dit jaar haar eerste Nederlandse filiaal. En het ziet er nu al naar uit dat hier een stevige basis voor hopelijk een sterke uitbreiding werd gelegd. Andere ambitieuze Bossche initiatieven steunen we dan ook met veel plezier. We dragen onze prachtige stad en haar ontwikkeling namelijk een erg warm hart toe.

   

  Maar nog belangrijker vonden we dat er een erg mooi goed doel gesteund werd met de opbrengst van dit fijne event: Stichting Bijzonder Gewoon, een plaatselijk initiatief dat eigentijdse vrijetijdsactiviteiten én bij(na)baantjes voor kinderen/jongeren met een verstandelijke handicap verwezenlijkt.