Select HR blog

 • Nieuwe business unit onder leiding van Peter Goyvaerts

  Nieuwe business unit onder leiding van Peter Goyvaerts

  Select Projects België groeit en bij groei hoort structuur. Na het uitbouwen van een Life Sciences business unit en de oprichting van een aparte HR-business unit, is er sinds vandaag ook een business unit Industry. Geen schip zonder kapitein en dus zal Peter Goyvaerts het roer nemen om met z'n unit technisch hoger opgeleide projectmedewerkers in engineering & construction bij bedrijven te plaatsen. Dit voor verschillende sectoren: (petro)chemie, zware industrie, oil & gas en energie. Na zo'n 14 jaar ervaring bij grote en nog grotere spelers binnen de sector, komt hij zijn kennis delen met het jonge team van Select Projects België.

 • Daarom heeft Blue Monday helemaal niets te maken met burn-out of depressie

  Daarom heeft Blue Monday helemaal niets te maken met burn-out of depressie

  Vandaag is het Blue Monday, 'de meest deprimerende dag van het jaar'. Zo besliste een Britse psycholoog er toch over in 2005. Hij bedacht een wetenschappelijke formule om die dag te bepalen. Daar bleek niets van te kloppen. En toch hebben sommige mensen deze tijd van het jaar last van een aanzienlijke dip. Je hoeft niet meteen te vrezen voor een burn-out of depressie, maar onze expert ter zake geeft toch graag een paar tips om het einde van deze donkere dagen tegemoet te gaan.

 • Stress awareness ter voorkoming van bore-out

  Stress awareness ter voorkoming van bore-out

  Mathieu Lourenco, career coach bij Select stelde aan de hand van zijn expertise een programma samen waarmee stress in een voldoende vroeg stadium kan worden aangepakt. Dankzij dat Stress Awareness Programma kan een bore-out of een burn-out vermeden worden. In de vorige blogpost kon u lezen hoe de twee nauw samen hangen omdat ze beiden een gevolg zijn van chronische stress. Het programma bestaat erin de vijf stress drivers te herkennen: perfectionisme, geen nee kunnen zeggen, z’n plan trekken, er altijd willen bijzijn en haastig zijn. Wanneer een van die drivers aanwezig is in meer dan de aanvaardbare mate, zal het stressniveau te hoog zijn. Als er dan op tijd een coach bij komt, kan een volledige uitval vermeden worden.

 • 10 tips voor de eerste werkdag na de kerstvakantie

  10 tips voor de eerste werkdag na de kerstvakantie

  De kerstvakantie is officieel afgelopen en kantoren lopen stillaan terug vol. Na de nieuwjaarswensen is het tijd om er terug in te vliegen. Maar hoe start je die eerste werkdag met twee vakantie nog vers in je hoofd?

 • Na een bore-out terug aan de slag

  Na een bore-out terug aan de slag

  Volgens een onderzoek aan de KU Leuven loopt 5,9% van de Vlamingen het risico om een bore-out te ontwikkelen. Vooral jonge werknemers in een uitvoerende functie zouden zich sneller vervelen op het werk en dat leidt tot stress. Dezelfde stress die ook personen met een burn-out op termijn thuishoudt. Mathieu Lourenco Career Coach bij Select HR legt uit hoe je een dergelijk uitval vermijdt en een te weinig gestimuleerde werknemer terug plezier laat vinden in zijn of haar werk.

Eerdere nieuwsberichten