Select HR blog

 • Select opent nieuw kantoor in Groot-Bijgaarden

  Select opent nieuw kantoor in Groot-Bijgaarden

  Select breidt zijn bereik in Vlaams-Brabant uit. Na een kantoor in Leuven, Zaventem en Brussel, opent de HR-dienstverlener deze week een kantoor in Groot-Bijgaarden. Zo kunnen ze ook voor bedrijven ten oosten van de hoofdstad een dedicated HR-partner zijn.

 • ‘Select kent de markt en weet perfect wat een Bank van Breda-profiel is’

  ‘Select kent de markt en weet perfect wat een Bank van Breda-profiel is’

  ‘Select is onze partner bij uitstek,’ zo omschrijft Jeroen, specialist Rekrutering en Selectie van Bank van Breda de samenwerking met Select. Die titel krijg je niet voor niets.

 • Buitenlandse verpleegkundigen dé oplossing, voor wie geduld heeft

  Buitenlandse verpleegkundigen dé oplossing, voor wie geduld heeft

  Tijdens de week van de zorg werd nogmaals duidelijk hoe groot het tekort aan verpleegkundigen in onze ziekenhuizen en woonzorgcentra is. Uit recente cijfers blijkt dat de huidige instroom te laag is om de toekomstige vergrijzing te verzorgen. Hoogopgeleide verpleegkundigen buiten Europa staan klaar om dat tekort op te vangen. Ze leren Nederlands in hun thuisland, hebben de technische skills en willen werken. Waarom ze nog niet onze ziekenhuizen staan? De procedure duurt te lang.

 • ‘Waar maakt Select het verschil? De blijvende ondersteuning’

  ‘Waar maakt Select het verschil? De blijvende ondersteuning’

  Niet alleen onder werkgevers heerst een 'war for talent', ook werkzoekenden moeten opboksen tegen het talent dat al aanwezig is op de arbeidsmarkt. Sadullah Tülümen solliciteerde voor een vacature van laborant analyse, maar kreeg slecht nieuws. Kim uit het kantoor in Leuven liet hem niet vallen.

  'Wat ik vooral kon waarderen bij Select was de volledige begeleiding. Vanaf het moment dat ik solliciteerde tot het moment dat ik tekende. Na mijn kennismaking kreeg ik al meteen feedback. Die was opbouwend, helder en eerlijk. Ik wist wat ik kon verwachten op het eigenlijke sollicitatiegesprek bij het bedrijf en hoe ik me daarop kon voorbereiden.

 • Samen met Select richting een welvarende organisatie: Hobrand Algebra

  Samen met Select richting een welvarende organisatie: Hobrand Algebra

  Het is niet omdat je lichaam gezond is, dat je op de bank moet blijven hangen. Met een organisatie is dat net hetzelfde. Wanneer een bedrijf welvarend is, wil dat niet zeggen dat het niet meer kan groeien naar betere resultaten. Integendeel, de lat kan altijd hoger en de horizon steeds breder. Van die mening was ook totaalleverancier in brandweermaterialen Hobrand Algebra. De komende maanden zal Select via een coaching de Nederlands-Belgische organisatie met zo'n 45-tal medewerkers verspreid over drie vestigingen, nog verder vooruithelpen richting een bedrijf in topconditie. Van een acht op tien naar een negen.

Eerdere nieuwsberichten