Select HR blog

 • Jobs van de toekomst vs. Jobs in gevaar? Opleidingen brengen evenwicht

  Jobs van de toekomst vs. Jobs in gevaar? Opleidingen brengen evenwicht

  In onze vorige blog vertelden we dat je jezelf door te blijven herscholen professioneel futureproof kon maken. We gingen hiervoor ten rade bij Koen De Leus, auteur van ‘De Winnaarseconomie’ en spreker op de gelijknamige reeks workshops die Select dit najaar organiseerde. Maar De Leus vertelde ook dat de verantwoordelijkheid hieromtrent niet alleen bij de werknemers zelf ligt. 
  “Het zal vooral aan de overheid, de bedrijven en de vakbonden zijn om hier het verschil in te maken."

 • Je competenties onder de microscoop met Assessment centers

  In ons artikel ‘Het voordeel van Assessment centers” in juni vertelden onze klanten al uitgebreid over met Assessment Centers. En daarnaast spreken ook de cijfers voor zich. Tot €50.000 kan er bespaard worden aan verkeerde aanwervingen.
  Maar ook voor de Assessee, of de geteste kandidaat, betekent een test traject in een Assessment Center veel positiefs.

 • De 5 stress-drivers: De fundamenten van de burn-out

  Ken jij iemand die een burn-out heeft of gehad heeft? Vast wel. Aan wie je die vraag tegenwoordig ook stelt, de kans is groot dat je een positief antwoord krijgt. Het aantal burn-outs stijgt nog steeds razendsnel. Je leest waarom in ons artikel: de 5 oorzaken voor het stijgend aantal burn-outs. 
  Het is een alomtegenwoordig fenomeen. Ook de fall-out van deze aandoening is dan ook stilletjes aan gekend. En kort samengevat komt het hierop neer: je zou het niemand toewensen. Er wordt dan ook gelukkig hoe langer hoe meer aandacht besteed wordt aan preventie. Zowel door werkgevers op de werkvloer als door werknemers zelf in de professionele en ook privésfeer. 
  Maar hoe pak je dat nu exact aan? 

 • Een ontslag hand in hand laten gaan met Employer Branding? Het kan!

  Wie ben je als werkgever? Wat biedt jij een werknemer dat ze nergens anders kunnen vinden? Dit soort vragen brengt Marketing en HR tegenwoordig dichter bij elkaar. En we kunnen ook niet anders. De schaarste aan talent in de hedendaagse arbeidsmarkt maakt dat de ‘war for talent’ nog lang niet uitgevochten is. Het is dus hard knokken om de juiste mensen aan te trekken en te behouden.
  Maar ook ontslagen horen erbij in deze markt. 

   

 • Een ontslag toch mooi afsluiten. Onze outplacement kandidaten getuigen.

  Een ontslag toch mooi afsluiten. Onze outplacement kandidaten getuigen.

  Aan welke kant van het verhaal je ook staat, een ontslag is nooit fijn. Voor de werknemer is het uiteraard vaak een zware domper. Maar een ontslag geven is evenmin een fijne gebeurtenis. Een samenwerking met een trouwe werknemer moeten afsluiten omwille van een herorganisatie? Dan wil je toch op een positieve noot afscheid kunnen nemen. Hoe je werknemers daarin begeleid worden kan daarin een wereld van verschil maken. Enkele van onze Outplacement kandidaten vertellen hoe zij dit ervaren hebben.