Select HR blog

 • ‘Waar maakt Select het verschil? De blijvende ondersteuning’

  ‘Waar maakt Select het verschil? De blijvende ondersteuning’

  Niet alleen onder werkgevers heerst een 'war for talent', ook werkzoekenden moeten opboksen tegen het talent dat al aanwezig is op de arbeidsmarkt. Sadullah Tülümen solliciteerde voor een vacature van laborant analyse, maar kreeg slecht nieuws. Kim uit het kantoor in Leuven liet hem niet vallen.

  'Wat ik vooral kon waarderen bij Select was de volledige begeleiding. Vanaf het moment dat ik solliciteerde tot het moment dat ik tekende. Na mijn kennismaking kreeg ik al meteen feedback. Die was opbouwend, helder en eerlijk. Ik wist wat ik kon verwachten op het eigenlijke sollicitatiegesprek bij het bedrijf en hoe ik me daarop kon voorbereiden.

 • Samen met Select richting een welvarende organisatie: Hobrand Algebra

  Samen met Select richting een welvarende organisatie: Hobrand Algebra

  Het is niet omdat je lichaam gezond is, dat je op de bank moet blijven hangen. Met een organisatie is dat net hetzelfde. Wanneer een bedrijf welvarend is, wil dat niet zeggen dat het niet meer kan groeien naar betere resultaten. Integendeel, de lat kan altijd hoger en de horizon steeds breder. Van die mening was ook totaalleverancier in brandweermaterialen Hobrand Algebra. De komende maanden zal Select via een coaching de Nederlands-Belgische organisatie met zo'n 45-tal medewerkers verspreid over drie vestigingen, nog verder vooruithelpen richting een bedrijf in topconditie. Van een acht op tien naar een negen.

 • 'Ik zou de rekrutering van mijn mensen bijna volledig in handen van Select leggen'

  'Ik zou de rekrutering van mijn mensen bijna volledig in handen van Select leggen'

  Vesting Finance is een incasso bedrijf dat vorderingen int voor klanten en portefeuilles uitreikt. Frits Van der Poel is Algemeen Directeur van de kleine onderneming in Gent met zo'n 40-tal medewerkers. Voor het zoeken naar personeel rekent hij al iets meer dan twee jaar op de expertise van Select.

 • Krappe arbeidsmarkt aanpakken met een brede blik op CV: van patissier naar procesoperator

  Krappe arbeidsmarkt aanpakken met een brede blik op CV: van patissier naar procesoperator

  Je kan er niet meer omheen, de arbeidsmarkt wordt krapper en daar wil ook minister Philippe Muyters nu iets aan gaan doen. België spant de kroon in het aantal vacatures die niet ingevuld raken. Een reële bedreiging voor kleine en grote ondernemingen. Want geen personeel, is geen motor en dus geen vooruitgang. De Ceuster Meststoffen kan er van meespreken, zij waren op zoek naar een procesoperator. Dankzij de jarenlange en goede samenwerking tussen Select en DCM kon de functie relatief snel worden ingevuld. Sander Kennes, een vroegere patissier is er in september gestart en sinds januari vast in dienst. Van pateekes naar meststoffen, een mooi voorbeeld van hoe een brede kijk op talent een oplossing kan bieden bij een kleiner aanbod aan werkkrachten.

 • Waarom kiezen HR consultants voor Select? Onze nieuwe kracht, Kevin vertelt

  Waarom kiezen HR consultants voor Select? Onze nieuwe kracht, Kevin vertelt

  Het kantoor van Antwerpen groeit. In de Klipperstraat is begin januari een ambitieuze jongeman gestart: Kevin Van Endert. Hij zal de Business Unit Technics versterken. Samen met zijn collega zal Kevin een talentpool aanleggen van technische profielen die hij kan voorstellen bij bedrijven. Wij vroegen hem hoe de eerste weken op het kantoor in Antwerpen verlopen zijn en wat hij van onze aanpak vindt.

Eerdere nieuwsberichten