Onze tips en tricks voor een goede sollicitatie.

Aandacht besteden aan je sollicitatie én aan je cv leidt, in combinatie met een goede voorbereiding voor het gesprek, niet zelden tot een baan!

Select HR helpt je graag om een zo goed mogelijke indruk te maken.
Want je weet het, “Je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk”.

Bekijk zorgvuldig hieronder de weergegeven tips. Heb je nog aanvullende vragen, neem contact met ons op.
Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem contact op met onze consultants!

Stel jouw perfecte CV op

Een goed CV opstellen is belangrijk. Daarom moet je aandacht besteden
aan de inhoud, de schrijfstijl en de layout. Ontdek snel een aantal tips  om je CV perfect op te maken.

Sollicitatietips

Een goede indruk maken tijdens het sollicitatiegesprek is belangrijk. Hieronder geven wij je wat tips om er voor te zorgen dat je zelfverzekerd en voorbereid aan je interview kan beginnen.

 • Kom op tijd

  Kom op tijd

  Kom zeker op tijd. Meld je 10 min. op voorhand bij de receptie. Zo kan je ook even de sfeer van het bedrijf opsnuiven. Ben je toch te laat? Neem dan altijd contact op met het bedrijf om hem of haar te verwittigen.

 • Bereid je voor

  Bereid je voor

  Een goede voorbereiding is belangrijk. Zorg dat je de naam van de interviewer kent. Probeer ook zoveel mogelijk informatie over het bedrijf of de functie op te zoeken.

 • Blijf rustig

  Blijf rustig

  Probeer rustig en vriendelijk te blijven. De interviewer heeft interesse in wat jij vertelt. Let op je lichaamstaal. Speel niet met je handen of met je pen. Blijf jezelf, maak oogcontact en spreek duidelijk.

 • Antwoord duidelijk

  Antwoord duidelijk

  Antwoord steeds zo duidelijk mogelijk op de vragen. Laat je niet van de wijs brengen door de interviewer. Toon ook dat je enthousiast bent over de functie en organisatie.

 • Stel zelf vragen

  Stel zelf vragen

  Vergeet niet dat jij ook vragen mag stellen over de jobinhoud, de selectieprocedure, het bedrijf,… Het is een wederzijds gesprek!

Als je deze dingen in het achterhoofd houdt kan je je alvast goed voorbereiden op het interview. Doe vooral je best en toon je van je beste kant. Vergeet niet de interviewer te bedanken voor zijn tijd. De eerste indruk is belangrijk, maar de laatste blijft het langste hangen.