'Ik zou de rekrutering van mijn mensen bijna volledig in handen van Select leggen

Vesting Finance is een incasso bedrijf dat vorderingen int voor klanten en portefeuilles uitreikt. Frits Van der Poel is Algemeen Directeur van de kleine onderneming in Gent met zo'n 40-tal medewerkers. Voor het zoeken naar personeel rekent hij al iets meer dan twee jaar op de expertise van Select.

'Mijn voorgangster is bij Select terechtgekomen via de business tour. Na dat event, hebben we meteen hun diensten uitgetest door een data-profiel te vragen. Die zijn moeilijk te vinden maar Select wist snel de juiste persoon bij ons te plaatsen. Sindsdien werken we met plezier samen. Vooral voor data- en IT-profielen. Die hebben we meer en meer nodig en zijn niet eenvoudig te vinden.

Select is niet onze enige partner. We groeien snel met als gevolg dat we steeds op zoek zijn naar nieuwe dossierbeheerders. Eveneens moeilijk te vinden profielen want je wilt bekwame mensen die toch ook tweetalig zijn en kennis van zaken hebben. Dan kan je beter verschillende hulplijnen gebruiken. Hoe meer partners, hoe meer instroom van kandidaten. Maar die zijn lang niet allemaal van goeie kwaliteit.

Door met de juiste partner in zee te gaan, kan je veel tijd en geld besparen. Select matcht niet zomaar vacatures met Cv's. Waar andere partners een aantal profielen doorsturen die de juiste competenties hebben, stelt Select meteen iemand voor die ook qua persoonlijkheid klopt. Competenties zijn natuurlijk belangrijk, maar zolang de houding niet past bij ons bedrijf, heeft het geen zin om die persoon hier te laten starten. Van Select weet ik dat ze hiermee rekening houden en dat schept vertrouwen.

Dat vertrouwen is alleen maar gegroeid. Ik werk samen met de dames uit het kantoor van Gent, maar nog vaker met Johan Verhoeven, die zich specialiseert in IT. Onlangs heeft hij mij geholpen met een medewerker die zich niet meer goed voelde op het werk. Op zich een supergoeie werkkracht, maar de interne veranderingen op gebied van software veroorzaakten teveel stress. Johan heeft dat op een discrete manier opgelost en ik hoorde van hem dat de persoon in kwestie nu ook een nieuwe kans heeft gekregen bij een ander bedrijf. Zo kreeg een lastig verhaal toch een positief win-win-win-einde. Dit zou ik nooit meegedeeld hebben aan Johan, als er geen vertrouwen was. Eigenlijk is het heel simpel: hij begrijpt wat we nodig hebben.

Naar de toekomst toe zou ik het selectieproces binnen Vesting Finance graag inperken. Voor een kleine onderneming zoals die van ons kost rekruteren veel tijd en geld. Het liefst zou ik in het kantoor van Gent een lijst hebben met bekwame dossierbeheerders. Dan hoef ik alleen maar een finaal gesprek te doen en kan de persoon starten. Akkoord, zo geef je de rekrutering bijna volledig uit handen, maar in Select heb ik genoeg vertrouwen. Zij zullen voor mij de perfecte persoon vinden die zowel matcht op vlak van competenties als op vlak van persoonlijkheid.'Publicatie datum: 19 februari 2018