'Ik was op zoek naar een studentenjob die aansloot bij mijn studies'

Joline van Kemenade, een drietalige studente uit Hamont-Achel, was op zoek naar een studentenjob die aansloot bij haar diploma van Meertalige Communicatie. Mieke Veltjen uit het kantoor van Hasselt stelde haar voor bij ASSA ABLOY Entrance Systems, een bedrijf dat met een plots tekort aan medewerkers zat. Joline kon er gedurende een maand én haar Frans onderhouden én haar communicatie-skills gebruiken.

ÉCHTE ERVARING OPDOEN

'Ik studeerde in juni af als master Meertalige Communicatie (Frans-Engels) aan de KU Leuven. De zomer die daarop volgde, wilde ik een studentenjob doen die bij mijn studies aansloot aangezien ik na die vakantie ook nog verder ging studeren. Voordien had ik al in supermarkten gewerkt, maar ik wilde dit keer iets doen binnen mijn vakgebied. Iets waar ik uit kon leren en waar ik échte ervaring kon opdoen. Het was vooral mijn bedoeling om ook in de zomervakantie mijn Frans te kunnen onderhouden. Via Indeed zag ik een vacature voor een "student met goede kennis Frans" en zo kwam ik op de website van Select HR terecht.

Nadat ik mijn sollicitatiebrief en CV verstuurd had, werd ik gebeld door Mieke. Ze gaf me meer informatie over het bedrijf en maakte een afspraak voor mij zowel op het bureau van Select HR als bij ASSA ABLOY Entrance Systems. Dat was heel handig en verliep vlot. Na de maand augustus, toen de studentenjob ten einde liep, heeft ze mij teruggebeld om te vragen hoe het geweest was en hoe ik die maand ervaren had. Steeds opnieuw op een zeer vriendelijke manier!

PROFESSIONELE AANPAK, SPONTANE OMGANG

Ondertussen ben ik bijna afgestudeerd van het postgraduaat Digitale marketing en communicatie aan de EHSAL Management School en zal ik niet al teveel studentenwerk meer doen. Maar moest ik opnieuw op zoek gaan naar een job, zou ik de site van Select HR zeker raadplegen aangezien ik op die manier echte ervaring heb kunnen opdoen in een studentenjob. Ik zou Select HR ook zeker aanraden bij andere studenten. De medewerkers van Select HR hebben me zeer goed begeleid. Vooral de professionele en serieuze aanpak van de sollicitatieprocedure vielen op. Toen ik voor een eerste kennismaking in het bureau van Select HR was, voelde ik me ook meteen op mijn gemak. Een zeer spontane omgang. Dat waren voor mij de grootste pluspunten.'

ZELF AAN DE SLAG ALS JOBSTUDENT?

Mieke Veltjen consultant bij Select HR raadt studenten dan ook zeker aan een kijkje te nemen op de website van Select HR. 'We bieden studenten een job aan die aansluit bij hun studies om ze de kans te bieden ervaring op te doen in het bedrijfsleven. Het hoeft zeker niet alleen in de zomervakantie. Wij hebben ook een aantal studenten die één of meerdere dagen per week werken. Dit wordt meer en meer gevraagd door bedrijven. Op dit moment zijn we bijvoorbeeld nog op zoek naar een IT student die één dag per week op een helpdesk zou kunnen werken.'

VOOR MEER VACATURES KAN JE TERECHT OP DE WEBSITE VAN SELECT HR.

Publicatie datum: 20 december 2017