Kandidaat vertelt: niet gewoon een job maar dé job gevonden

Leen Brynaert is een 46-jarige bediende met een stevig pakket ervaring in sales support en export. Ze is een enthousiaste, energieke en resultaatgerichte dame die na eerst 14 en daarna 9 jaar bij dezelfde werkgever toe was aan een nieuwe uitdaging. Leen vertelt hoe ze dit ervaren heeft:

ELKE WAS OPRECHT GEÏNTERESSEERD

Ik nam in december 2016 na lang beraad, de beslissing mijn ontslag bij mijn huidige werkgever in te dienen en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.
Opnieuw gaan solliciteren was voor mij echt spannend. Niet alleen omwille van mijn leeftijd, maar ook omwille van het feit dat ik er weinig ervaring mee had. Omdat solliciteren vandaag anders gaat dan 25 jaar geleden, wou ik ook de nieuwe kanalen gebruiken in mijn zoektocht. Dus maakte ik o.a. een Linked In profiel aan.

En zo vond ik op een dag een bericht op Linked In van Elke van Select HR. Ze stelde de vraag om contact te nemen om samen te onderzoeken of er een match zou kunnen zijn.
Ik reageerde op het bericht en al gauw waren we heen- en weer aan het mailen en bellen. Elke had alvast één concrete job waarvoor ze mij vroeg mijn cv naar het Engels te vertalen wat ik dezelfde avond ook deed. We legden al snel ook een afspraak vast bij haar op kantoor.
De kennismaking verliep heel vlot, ik kon mijn verhaal kwijt, er werd echt naar mij geluisterd en Elke stelde zeer gerichte vragen waardoor zij een goed beeld kreeg van wie ik ben en wat ik zocht.

Op basis van dat gesprek kwam ze ook met een tweede vacature op de proppen.
Voor beide vacatures heeft ze mij voorgesteld bij de bedrijven, ik mocht bij allebei op gesprek en allebei verliepen zeer goed. Zo goed zelfs dat het mij een vast contract heeft opgeleverd bij een bedrijf dat mij helemaal op het lijf geschreven is. Morgen ga ik aan de slag, ik heb er ongelooflijk veel zin in!”

DIEPGAANDE AANDACHT: DAT MAAKT HET VERSCHIL

Ik ben in deze periode met heel wat interim- en selectiekantoren in contact geweest. Voor mij was de samenwerking met Select HR de beste ervaring. Ik had echt het gevoel een connecterend en diepgaand gesprek/contact te hebben, met iemand die oprecht geïnteresseerd was om voor mij 'de juiste' job en niet gewoon 'een' job te vinden. De briefing die ik ook voor beide sollicitaties van Elke kreeg was zeer uitgebreid en gedetailleerd, en ook de opvolging en feedback liep zeer vlot en correct. Ze volgt haar dossiers zeer goed op en ik kon ook steeds met al mijn vragen bij haar terecht. Met andere woorden: een dikke pluim voor Elke en voor Select HR!

EEN OPEN EN EERLIJKE AANPAK

En dit tekent ook echt Elke’s aanpak. Ze vertelt wat haar motiveert en hoe zij de samenwerking met haar kandidaten en klanten ziet.

“Het drijft mij echt om elke klant en kandidaat zo goed mogelijk te helpen. Het is voor mij een constant en grondig communicatieproces. Heel goed afstemmen met de kandidaat met wat hij of zij wil en hetzelfde doen met de klant. En alle partijen gaandeweg constant op de hoogte houden natuurlijk.

Wat mijn aanpak kenmerkt? Ik vind het heel belangrijk om ten allen tijde eerlijk en open te zijn met de kandidaat. Ze rekenen ten slotte op mij om hun carrière een mooie boost te geven. Dat kan alleen als we de situatie realistisch schetsen. Zowel wat de capaciteiten als de aandachtspuntjes en mogelijkheden betreft. En ik probeer natuurlijk ook mee te denken. Vanuit mijn positie heb ik een mooi zicht op wat de mogelijkheden zijn binnen de arbeidsmarkt. En daar zitten misschien ook zaken tussen waar de kandidaten zelf nog niet aan gedacht hebben. “

Zelf ook op zoek naar iemand om je carrière mee naar de next level te tillen? Onze ervaren consultants helpen je met veel plezier.

Neem een kijkje tussen onze vacatures of contacteer onze consultantsPublicatie datum: 15 mei 2017