Marc Hoedt: “Nieuwe moed gevonden na mijn Outplacement begeleiding bij Barbara van Select”

Bij Select geloven we in het goede en het unieke van de mens. We zijn oprecht bezig met wat de talenten en werkgevers waar mij werken bezig houdt en hoe ze professioneel verder kunnen groeien. We nemen graag de tijd om met hen tot de kern van de zaak te komen. En in Outplacement begeleiding maakt dat ook echt het verschil. Marc Hoedt vertelt hoe hij dit ervaren heeft in de begeleiding die hij ontving van onze career coach, Barbara Trouilhet.

Je vorige job is tot een einde gekomen. Kan je daar iets meer over vertellen?

“Er waren enkele zorgen op professioneel vlak van mijn kant. We deelden niet altijd hetzelfde standpunt en daardoor waren er enkele ontevredenheden. Op een gegeven moment hebben we samen beslist om de samenwerking tot een einde te brengen. Ik heb gekozen voor de outplacement begeleiding van Select bij career coach Barbara Trouilhet. (Select Gosselies)”

Wat waren je verwachtingen naar je coach en naar de begeleiding toe?

“Ik zocht vooral naar stimulatie. Hernieuwde moed. Ik wou ten gronde ontdekken wie ik ben en hoe ik kan groeien wanneer ik met uitdagingen geconfronteerd wordt. Ik wou ook mijn cv opnieuw analyseren en optimaliseren. En tenslotte, dankzij dat alles wou ik mijn zelfvertrouwen een hoog nodige boost geven.

Die verwachtingen heeft Barbara helemaal ingelost.”

Hoe heb je haar adviezen ervaren?

“Interessant en zelfs aangenaam. Ze heeft mij geholpen om aan andere zaken te denken, positiever te denken en de nodige tijd en stof tot nadenken gegeven.”

Wat was voor jou het grote voordeel?

“Het was voor mij echt een ‘herstellende’ ervaring. Mijn zelfvertrouwen is helemaal weer opgebouwd. Zo heeft ze mij geholpen om mij veel beter uit te drukken en om mijn professioneel plan niet alleen uit te stippelen maar ook goed en duidelijk uit te leggen.”

Waarover was u tevreden?

“Het onthaal, het de geduld dat ze aan de dag legde, de tijd die ze voor mij nam, en de vrijheid die ze mij gaf door mijn verwachtingen zo grondig in kaart te brengen.”

Waar werkt u nu?

“Ik werk nu bij een drukkerij. Ik voel er mij erg goed in mijn vel. Ze zijn uiterst professioneel, heel goed georganiseerd, gestructureerd en net. De chef kent ook echt het vak en weet waarover hij spreekt (wat heel zeldzaam is tegenwoordig).”

Publicatie datum: 26 juni 2019