Carriéreswitch in de lift: 275% meer loopbaanbegeleidingen in Vlaanderen

Gepubliceerd op: 27 december 2017

Loopbaanbegeleiding wint aan populariteit. Je carrière in handen nemen en een eigen pad uitstippelen, is sinds 2013 mogelijk via loopbaancheques van VDAB. In de laatste vier jaar is het gebruik ervan met 275% gestegen. Minister van Werk Muyters noemt het een absoluut succes en zo denkt Select HR er ook over. Zoals in alle andere HR diensten die Select HR aanbiedt staan kwaliteit en de mens centraal. Wij zetten in op diepgaande carrière coaching waarbij de kandidaat in de driver seat zit. Onze gespecialiseerde consultants - verspreid over heel België - luisteren naar je noden, brengen jouw verwachtingen in kaart en stippelen samen met jou een persoonlijke aanpak op maat uit. Dit deden we de afgelopen drie jaar al voor zo'n 353 werknemers en zelfstandigen.

Sinds de invoering van de loopbaancheques in 2013, hebben al zo’n 63.700 werknemers of zelfstandigen loopbaanbegeleiding gevolgd, een stijging van 275% ten opzichte van vier jaar geleden. Select HR is een erkend loopbaancentrum in Vlaanderen. Bij ons kan iedereen terecht die vragen heeft over zijn of haar carrière: Is de balans werk en privé nog goed? Haal ik wel voldoening uit mijn job? Kan ik niet beter een andere richting inslaan? Wat wil ik nu eigenlijk? Zulke vragen zijn soms moeilijk om in je eentje te beantwoorden, daarom geven wij graag advies. We gaan samen met u op zoek naar de juiste keuzes.

EEN NIEUWE UITDAGING BINNEN HETZELFDE BEDRIJF OF IN DE OOSTENRIJKSE ALPEN

Door een kwalitatieve en individuele aanpak op maat werden er al honderden getalenteerden succesvol gecoacht in hun carrière. Dat kan heel uiteenlopende resultaten opleveren: iemand die in een winkel werkt maar aan een opleiding in de zorg wil starten, een baliemedewerker die nu een gastenverblijf in de Oostenrijkse Alpen uitbaat of iemand die uitgekeken was op haar huidige job en na loopbaanbegeleiding in een andere functie binnen hetzelfde bedrijf wél haar draai vond. Het maakt dus niet uit in welke richting je je carrière wil sturen, via loopbaanbegeleiding kom je weer dichter bij je talenten, waarden en professionele doelen zodat je tot volle acceleratie kan komen in jouw carrière. Kortom Select HR helpt je een grote stap richting de realisatie van je droomjob te zetten, zoals bij Dominique Hannes.

VAN ADMINISTRATIEF BEDIENDE NAAR JUWELENONTWERPSTER

Dominique nam dankzij loopbaanbegeleiding bij Select HR de sprong richting zelfstandige in bijberoep. Ze start volgend jaar als juwelenontwerpster. ‘Ik werkte deeltijds op de administratieve dienst van de gemeente en voelde me daar niet 100% goed bij. Ik wist niet of het aan mezelf lag maar ik had het gevoel dat ik me niet volledig kon ontplooien binnen mijn job. Ik wilde weten wat hier de achterliggende dynamiek was. Op dat moment liep mijn opleiding als juwelenontwerpster bijna ten einde en ik vroeg me af of er geen mogelijkheden waren om daar iets mee te doen. Ik werk namelijk graag met mijn handen en miste het creatieve in een job.’

Dominique riep dan de hulp in van Aurélie, HR-consultant bij Select HR. ‘Tijdens de begeleiding leerde ik mezelf echt beter kennen. Aurélie nam meteen alle twijfels weg. Nu ben ik zelfstandige juwelenontwerpster in bijberoep, die stap zou ik nooit hebben durven zetten zonder loopbaanbegeleiding. Alle administratie is zo goed als rond en in 2018 ga ik écht van start.’

Denk je er ook aan om net zoals Dominique uw carrière een andere wending te geven? Neem dan hier een kijkje!

Actuele blog artikelen