Hoe empower ik mijn werknemers? Lunchsessie over employer branding in samenwerking met group S

Gepubliceerd op: 24 april 2018

Employer branding is hét buzzwoord binnen de HR-wereld op dit moment. Kort gezegd draait employer branding om verbondenheid: je werknemers omtoveren tot echte ambassadeurs van je bedrijf zodat ze op lange termijn een positief imago niet alleen uitstralen naar collega’s en klanten, maar ook naar toekomstige werknemers.

Select wilt als totaalpartner bedrijven ondersteunen met het uitbouwen van een employer brand en het versterken van employee engagement. Deze week organiseerde Select in samenwerking met Group S een lunchsessie rond dit specifieke thema.

Verschillende vormen van flexibiliteit

Werknemers engageren kan op vele manieren, één daarvan is flexibiliteit aanbieden. Veronique Vanhout van Group S lichtte de verschillende mogelijkheden toe. ‘Thuiswerk is een goed voorbeeld van flexibiliteit. Het is zelfs bewezen dat thuiswerkers meer uren werken dan niet-thuiwerkers.’ Maar ook glijdende uren en deeltijds werken, verhogen de flexibiliteit. Een alternatief is loopbaansparen waarbij je werknemer zijn overuren niet laat uitbetalen in overloon, maar in verlofdagen om zo een lange reis te kunnen maken bijvoorbeeld. Sommige bedrijven introduceren nu ook het schoolbelcontract: werken tijdens de schooluren. Er bestaan verschillende manieren om flexibiliteit te implementeren met elk hun eigen wettelijk kader.

Een employer brand uitwerken

Naast flexibiliteit kan er ook op andere manieren aan een werkgeversimago of employer brand gewerkt worden. Denk bijvoorbeeld aan dicht bij huis werken of maatschappelijk verantwoord ondernemen. Volgens Ina De Quint van Select begin je niet zomaar aan het oppoetsen van een imago. Denk daarbij altijd aan het beeld dat intern heerst rond je bedrijf. Een professioneel youtube-filmpje moet herkenbaar zijn voor je huidige werknemers. Wie op een goeie manier aan Employer Branding doet, kan enorm veel besparen. Zo daalt de loonkost met 10% en kunnen kosten van selectie en werving dalen tot 40%. Het loont dus om de koppen bij elkaar te steken en na te denken over een imago.

Veel kleine ondernemingen denken dat employer branding enkel mogelijk is bij grote multinationals, maar dat is niet waar. In onze volgende blogpost lees je hoe een KMO en een familiebedrijf hun employer brand versterken. We spraken namelijk met twee bedrijven die al enige tijd inzetten op flexibiliteit en een positief werkgeversimago: Q-Lite en group De Ceuster.

Interesse in een volgende leerrijke lunch om ideeën uit te wisselen met andere HR-professionals over actuele HR-thema’s zoals stress awareness, generatiemanagement en natural leadership? Schrijf je in via deze link

Actuele blog artikelen