Leerrijke lunches gaan van start in Antwerpen

Gepubliceerd op: 25 januari 2018

Gisteren vond de eerste leerrijke lunch plaats in Antwerpen. Select verzamelde HR-professionals uit rond een heerlijke lunch om met elkaar inspirerend te netwerken. Het thema van deze sessie: burn-out en stress. Expert Sylvie leidde het gesprek in goede banen en deelde tips om stress tijdig te herkennen.

Er kwamen veel vragen bovendrijven tijdens de sessie. De belangrijkste was hoe we als HR-dienst burn-out kunnen herkennen en dus voorkomen. Hoe werken we een preventieplan uit? Want dat is sinds kort ook wettelijk verplicht. Bij een van de deelnemers is er een duidelijk stappenplan rond langdurige afwezigheid. Van zodra een ziektebriefje van een week toekomt op de administratie gaat er bij HR een belletje rinkelen.

Burn-out beleid wel of niet?

Bij anderen is er wel een burn-out beleid maar is de invulling ervan niet duidelijk. Zo zijn er wel ‘coachingsgesprekken’ maar die gaan vaker over cijfers dan over motivatie en hoe een medewerker zich werkelijk voelt. En zo’n gesprekken leveren bovendien ook stress op. Bij Select wordt er daarentegen elke maand een drink georganiseerd. ‘Op die manier kan er ook op een informele manier met elkaar gepraat worden,’ vertelt Nahema, Office Manager van het kantoor in Antwerpen.

Iedereen heeft last van stress

Wat we uit deze sessie geleerd hebben? Iedereen heeft soms stress en het is lang geen taboe-woord meer zoals vroeger. Wanneer Sylvie vraagt hoe wij stress beleven, komen er al snel bekende voorbeelden aan bod: sleutels kwijtspelen, fouten maken, naar een bril zoeken die op je hoofd staat, overdrijven wanneer er iets kleins misgaat. Maar zo’n stressy dipje is daarom nog geen burn-out. Hoe kan je dan wel een burn-out op tijd herkennen? Daar kan het Stress Awareness programma bij helpen. Voor meer info kan je hiervoor terecht bij Ina De Quint (Ina.DeQuint@selecthr.be).

SESSIE GEMIST? JE KAN ZE NOG VOLGEN IN LEUVEN, GENT, HASSELT EN BRUGGE, INSCHRIJVEN VERPLICHT. OF JE KAN DE LIVE BLOG HERLEZEN VIA DEZE LINK.

Actuele blog artikelen