Natural leadership, een kwestie van communiceren

Gepubliceerd op: 14 februari 2018

"Leadership is a way of thinking, a way of acting and, most importantly, a way of communicating." Zo omschrijft expert management Simon Sinek leiderschap. Maar wat is dat dan, die 'way of communicating'? Hoe communiceer je als leidinggevende met je medewerkers?

TRANSPARANTE COMMUNICATIE

Senior Consultant bij Select HR, Sylvie De Strooper licht voor de leerrijke lunch alvast een tipje van de sluier op: 'Een inspirerende leidinggevende is iemand die luistert. Een transparante en constructieve communicatie bepaalt de kwaliteit van de werkrelatie tussen de leidinggevende en de medewerker.'

Daarom loont het de moeite om even de hand in eigen boezem te steken en jezelf de vraag te stellen: hoe beoordeel ik mezelf als leidinggevende? Of ondersteun ik, als HR contactpersoon de leidinggevenden van de organisatie wel voldoende?'

EEN IDEALE LEIDER BESTAAT NIET

'Er bestaat geen universele formule om de ideale leider te worden, maar je kan wel aan een aantal zaken werken om een betere manager te worden. In onze opleidingen alsook individuele coaching trajecten begeleiden we leidinggevenden om hun competenties verder te ontwikkelen. De formule van de leerrijke lunches van Select HR is een informeel platform waar de deelnemers enkele handvaten en denkpistes wordt aangereikt.' Iedereen kan zich bovendien laten inspireren door de meningen van de groep over de kenmerken van een inspirerende leider.

Tijdens onze leerrijke lunches in Antwerpen, Gent, Leuven, Hasselt en Brugge zullen we het onder andere over natural leadership hebben. We bespreken de vragen die hierboven ook vermeld staan en wisselen ervaringen en tips uit. Dit allemaal tijdens een inspirerende lunch. Meer info en gratis inschrijven kan hier. Sylvie zal daarnaast ook training geven rond natural leadership bij VOKA.

Actuele blog artikelen